Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Μύδια Σαγανάκι Με Φέτα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10-12 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κόκκινη πιπεριά κέρατο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ. γλ. πελτέ
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3-4 φύλλα μαϊντανό
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα
1 κ. γλ. ζάχαρη
1 αστεροειδή γλυκάνισο
250 γρ. φέτα σε κομμάτια
λίγο αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε την πιπεριά σε ροδέλες για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τα μύδια. Σβήνουμε με κρασί, και κλείνουμε το καπάκι για 1-2 λεπτά. Ανοίγουμε και βλέπουμε αν έχουν ανοίξει όλα τα μύδια μας, αν κάποιο δεν ανοίξει το απομακρύνουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, ζάχαρη, κανέλα, γλυκάνισο, τα ντοματίνια, πιπέρι , λίγο αλάτι και λίγο νεράκι. Βράζουμε για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε την φέτα να λιώσει και να δέσει η σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου