Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες:
2 λαυράκια φιλέτο
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλο καρότο
4-5 φύλλα άνηθο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ποτήρι κρασιού ζωμό θαλασσινών ή νερό
2 σφηνάκια λευκό κρασί
1 κ.σ. μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά καρεδάκια τα λαχανικά μας. Τα σοτάρουμε σε τηγάνι με το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Παράλληλα σε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι σοτάρουμε τα φιλέτα μας 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μόλις ροδοκοκκινήσουν τα λαχανικά μας, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό, τον άνηθο και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσουν. Βάζουμε μέσα τα φιλέτα μας για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου