Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Σοκολατόπιτα Με Σιρόπι Κρασιού Και Φυστίκια Αιγίνης!

Χρόνος Ψησίματος: 40- 45 λεπτά


Υλικά για 9 μερίδες:
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γλ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

Γκανάζ:
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Σιρόπι Κρασιού: 
500 γρ. κόκκινο κρασί, 180 γρ. ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας, 
1 πρέζα γαρίφαλο, 1 αστεροειδή γλυκάνισο.

Εκτέλεση
Για το σιρόπι κρασιού βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
Φτιάχνουμε την σοκολατόπιτα ανακατεύοντας τα αυγά, την ζάχαρη, λάδι, κονιάκ, ξύσμα. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι,  το κακάο, το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλάτι κ ομογενοποιούμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25x30 και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κακάο να πάει παντού. Ρίχνουμε μέσα την σοκολατόπιτα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.


Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει και ρίχνουμε μέσα σε κομμάτια την σοκολάτα γάλακτος. Αφήνουμε 2 λεπτά και στην συνέχεια αναμειγνύουμε. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από  την σοκολατόπιτα και αφήνουμε άλλα 20-30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε. Περιχύνουμε με σιρόπι κρασιού και πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου