Χρόνος Μαγειρέματος: 80-90 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα) σε κομμάτια
8 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 τριμμένες ντομάτες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. φυτίνη ή βιτάμ
1 κ.γλ. ζάχαρη
2-3 μπαχάρια
κανέλα & γαρίφαλο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο λάδι και στο βούτυρο. Ρίχνουμε το κρέας μας να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα μπαχάρια, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να το καλύπτει και αφήνουμε να βράσει.
Μετά από σαράντα λεπτά περίπου ρίχνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια να βράσουν και αυτές. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι.
Σημείωση:
O χρόνος που θα ρίξουμε τις πατάτες μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πόσο γρήγορα βράζει το κρέας μας. Μπορούμε αν θέλουμε να βράσουμε το κρέας, να τηγανίσουμε τις πατάτες και να τις ρίξουμε μέσα στο τέλος να πάρουν μία βράση.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου