Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ιταλική Αυθεντική Πουτανέσκα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ.  σέληνο ή πένες
12 αντζούγιες (προαιρετικά)
12 ελιές μαύρες Καλαμάτας σε ροδέλες
1/3 φλ. τσαγιού κάπαρη & φύλλα
1-2 πιπεριές τσίλι 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν σχεδόν. Προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, πιπεριές, σκόρδο, την σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας μπούκοβο και μαϊντανό.

Σημείωση:

Μπορούμε σε ένα γουδί να ανακατέψουμε το σκόρδο με τις σαρδέλες, να γίνει ένας πολτός και να το σοτάρουμε με αυτόν τον τρόπο. Συνεχίζουμε μετά το φαγητό μας με την ίδια διαδικασία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου