Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Μους Σοκολάτας Με Μπισκοτένια Βάση και Γκανάζ Κουβερτούρας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες


Υλικά για 10 ποτήρια:
500 γρ. κουβερτούρα
780 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. κονιάκ
1-2 σταγόνες βανίλια εκχύλισμα 
1 πακέτο όρεο γεμιστά

Γκανάζ: 200 γρ. κουβερτούρα, 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα για την μους σε μπεν μαρί ή την βάζουμε σε κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό για να λιώσουμε την κουβερτούρα με τους ατμούς. Μόλις γίνει υγρή η σοκολάτας μας την αφήνουμε στην άκρη να παγώσει ελαφρώς και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την σαντιγί. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει. Προσθέτουμε την βανίλια και ενσωματώνουμε με την σοκολάτα μας. Ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά με μια σπάτουλα, ρίχνουμε το κονιάκ και ομογενοποιούμε.
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε ένα μπολ, παίρνουμε 10 ποτήρια και τα μοιράζουμε. Γεμίζουμε κουταλιά κουταλιά με τη μους μας, αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό από την κορυφή. Χτυπάμε λίγο στον πάγκο κάθε ποτήρι να κάτσει η μους κι να ισιώσει από πάνω και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γκανάζ λιώνοντας κατά τον ίδιο τρόπο τα 200 γραμμάρια κουβερτούρας. Κατεβάζουμε από την κατσαρόλα με το μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και ρίχνουμε κουταλιές από την γκανάζ πάνω από κάθε ποτήρι μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε 1-1.30 ώρα να παγώσουν καλά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου