Χρόνος
Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
1 ματσάκι ρόκα
3 φέτες
μπέικον ψημένο
40 γρ. φλούδες
παρμεζάνας
10 ντοματίνια
κομμένα στη μέση
4 κουταλιά της
σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ.
κουκουνάρι
1/2 φλ.
κρουτόν
Για την σάλτσα:
1 σφηνάκι
μπαλσάμικο
2-3 σφηνάκια
ελαιόλαδο
1 κ.σ.
κουκουνάρι
1 κ.σ.
μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 σκελίδα
σκόρδο
αλάτι &
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
και πλένουμε πολύ καλά την ρόκα. Κόβουμε με το χέρι μας ή με ένα μαχαίρι τα
φύλλα της ρόκας σε 2 ή 3 μέρη. Προσθέτουμε μία κουταλιά κουκουνάρι, τα
ντοματίνια, το μπέικον ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σε ένα
μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το κουκουνάρι, τη μουστάρδα, το
σκόρδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με την σάλτσα την σαλάτα
μας, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα κρουτόν.
Σημείωση:
Aν επιθυμούμε
μπορούμε να σοτάρουμε τα κουκουνάρια ή να τα περάσουμε λίγο από το φούρνο να
καβουρδιστούν, για να δώσουν ακόμα πιο ωραία γεύση στη σαλάτα μας.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου