Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Σοκολατένια Cupcakes Με Βουτυρόκρεμα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 10-12 μεγάλα cupcakes:
500 γρ. φαρίνα
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό
150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2 κ.σ. κακάο

Για την βουτυρόκρεμα:
400 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το ντεκόρ: Λιωμένη κουβερτούρα και φράουλες.

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, το χυμό και το γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα ομογενοποιούμε και προσθέτουμε την φαρίνα μαζί με το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά. 
Παίρνουμε μεγάλες ατομικές θήκες σιλικόνης και γεμίζουμε μία-μία με το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν εντελώς τα κεκάκια μας. Αφαιρούμε από τις φόρμες και αφήνουμε να παγώσουν καλά.
Φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα: Xτυπάμε το βούτυρο για 3-4 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά.


Στήσιμο:
Μόλις παγώσουν τα κεκάκια τα κόβουμε στην μέση και τα γεμίζουμε με βουτυρόκρεμα είτε με κουτάλι είτε με κορνέ. Κλείνουμε με το πάνω μέρος, στολίζουμε με λιωμένη σοκολάτα και φράουλες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου