Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες:
300 γρ. πένες
100 γρ. τυρί γκοργκοτζόλα
1-2 κ.σ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
120 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ. γλ. μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
Για ντεκόρ:
2 φέτες τραγανό προσούτο
Προετοιμασία
Στρώνουμε τις δύο φέτες προσούτο σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει και να γίνει τραγανό.
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό al dente.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την γκοργκοτζόλα σε κομματάκια, πιπέρι, βούτυρο και παρμεζάνα. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις και διαλυθούν τα τυριά, ρίχνουμε μέσα τις πένες. Ανακατεύουμε αναπηδάμε το τηγάνι και αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μας. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, σπάμε με τα χέρια μας το προσούτο ακανόνιστα και το τοποθετούμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου