Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ριζότο Με Λαχανικά Και Κοτόπουλο!

Χρόνος Εκτέλεσης: 30-40 λεπτά


Υλικά για 2 μερίδες:
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
700 γρ. ζωμός κότας ή νερό
200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κόκκινη πιπεριά
1/4 πράσινη πιπεριά
100 γρ. πλευρώτους
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα θυμάρι
30 γρ. βούτυρο
40 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να ιδρώσει. Προσθέτουμε το ρύζι, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και δουλεύουμε 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την πρώτη δόση από το ζωμό. Ο ζωμός μας πρέπει να πέσει σε 3 δόσεις σταδιακά. Ανακατεύουμε συνεχώς και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πιει τα υγρά ξαναρίχνουμε ζωμό και κάνουμε άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μόλις ροδοκοκκινήσει προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα στο ριζότο μας, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο και παρμεζάνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου