Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ινδοκάρυδο Ταψιού!

Χρόνος Εκτέλεσης: 70-80 λεπτά


Υλικά για 12-15 μερίδες:
250 γρ. μαργαρίνη
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
150 γρ. καρύδα τριμμένη
5 αυγά
2 βανίλιες

Για το σιρόπι: 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 4 φλ. τσαγιού νερό, 1 φλούδα πορτοκάλι, 1 φλούδα λεμόνι, 1/2 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε την ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και στο τέλος το αλεύρι. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30x25 και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 60-70 λεπτά.
Παράλληλα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 8 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το γλυκό μας, σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα από πάνω, αφήνουμε να τραβήξει το γλυκό το σιρόπι για 30 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου