Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκίτσες
500 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 ματσάκι σπαράγγια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1 σφηνάκι λευκό κρασί
100 γρ. παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε στην μέση τα σπαράγγια, πετάμε το κάτω μέρος και με ένα πίλερ καθαρίζουμε το πάνω μέρος ως την μέση. Σοτάρουμε με με λίγο βούτυρο το κοτόπουλο και τα σπαράγγια. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λίγο ζωμό. Βράζουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και δουλεύουμε μέχρι να ιδρώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε και το ρύζι για 2-3 λεπτά, πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό. Μόλις απορροφά την πρώτη δόση ξανά ρίχνουμε ζωμό. Αυτή την διαδικασία την κάνουμε σε 3 δόσεις. Όταν κοντεύει να γίνει το ρύζι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα σπαράγγια, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Δένουμε με το βούτυρο και την παρμεζάνα στο τέλος. Αφήνουμε το ριζότο μας να χυλώσει και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου