Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Υλικά:
2 φέτες ψωμί τοστ
1 φέτα ζαμπόν
1 φέτα τυρί τοστ
3-4 κ.σ. τριμμένο έμενταλ
1 αυγό ποσέ
λίγο βούτυρο
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
100 γρ. γάλα
20 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι
3-4 κ.σ. τριμμένη γκούντα
1/2 κ. γλ. μουστάρδα
λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί για να φτιάξουμε την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο, δουλεύουμε για λίγο με ένα σύρμα και ρίχνουμε το γάλα σταδιακά σε δόσεις. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε μια λεία μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα και τα τυριά.
Απλώνουμε την πρώτη φέτα ψωμιού, αλείφουμε με μπεσαμέλ, τυρι τοστ, ζαμπόν και κλείνουμε με την δεύτερη φέτα ψωμί. Απλώνουμε από πάνω ξανά μπελαμέλ και τα τριμμένα τυριά, λίγο βούτυρο και ψήνουμε στο γκριλ. Μόλις βγεί από το φούρνο τοποθετούμε από πάνω το αυγό ποσέ, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σχινόπρασο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου