Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ζύμη Μπόμπας (Βασική Συνταγή)!

Η ζύμη για μπόμπα είναι μια βασική συνταγή που χρειάζεται να την έχουμε όλοι. Οι μπόμπες χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον σε παιδικά πάρτι, γενέθλια και μπουφέδες.

Χρόνος Ψησίματος: 60-80 λεπτά  


       
Yλικά:
600 γρ. αλεύρι σκληρό
240 γρ. βούτυρο φρέσκο
3 αυγά
10 γρ αλάτι
25 ζάχαρη άχνη
150 γρ. χλιαρό νερό
25 γρ. μαγιά

Εκτέλεση

Αραιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στον στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα έως ότου γίνει μια αφράτη ζύμη η οποία θα ξεκολλάει απ' τα τοιχώματα του κάδου. Τη βάζουμε πάνω στον πάγκο και την δουλεύουμε λίγο με το χέρι μας. Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο.  Φτιάχνουμε στρογγυλά ομοιόμορφα μπαλάκια και το κάθε κομμάτι το βάζουμε στην φόρμα, στην οποία προηγουμένως, έχουμε βάλει λαδόκολλα και κάτω και γύρω της. Το βάζουμε κάτω από τον φούρνο στους 30 βαθμούς στη στόφα μέχρι να φουσκώσει, να φτάσει 1 πόντο πάνω από την φόρμα. Φουρνίζουμε στου 180 βαθμούς, 2 πάνω - 2 κάτω, περίπου 1 ώρα. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, διπλώνουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα τα παίρνουμε, τα κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια (γύρω στα 18-20 κομμάτια). Γεμίζουμε τις μπόμπες με γέμιση της αρεσκείας μας και κολλάμε ανά δύο κομμάτια σαν σάντουϊτς. Τα κόβουμε στα 4 και τα τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο το ένα πάνω απ' το άλλο.  Το πάνω-πάνω ψωμάκι το γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου