Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Πίτσα Με Μοτσαρέλα Και Φιλαδέλφεια!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Μερίδες: 15
Υλικά για την ζύμη:
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
20 γρ. μαγιά ξερή
40 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γλ. ζάχαρη

Για την γέμιση:
4-5 κ.σ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
100 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
6 φέτες τυρί τοστ
4 φέτες μπέικον
πράσινη πιπεριά 

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την ζύμη της πίτσας βάζοντας την μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε , σκεπάζουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο γάλα, το λάδι, αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε 20-30 λεπτά να φουσκώσει.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μας πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και το στρώνουμε σε λαδωμένο τετράγωνο ταψάκι. 


Αλείφουμε με  σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με την μισή μοτσαρέλα. Από πάνω στρώνουμε την γαλοπούλα, το τυρί τοστ, το μπέικον, την υπόλοιπη μοτσαρέλα, πιπεριές και ανά διαστήματα με ένα κουταλάκι την κρέμα τυριού από πάω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι μας και να λιώσουν τα τυριά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου