Χρόνος Τηγανίσματος: 1-2 λεπτά
Υλικά για 15 donats:
5 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 φλ. τσαγιού φαρίνα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Ζάχαρη για το πασπαλισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αλεύρια, τις βανίλιες και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας φτιάχνοντας μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά να φουσκώσει ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 15 κομμάτια και φτιάχνουμε στρογγυλά ντόνατς με τα χέρια ή με ειδικό κουπάτ που έχει τρυπούλα στη μέση. Τα απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτι και αφήνουμε άλλα 20-30 λεπτά να φουσκώσουν. Ρίχνουμε ένα-ένα σε ζεστό λάδι και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε ένα-ένα στην ζάχαρη μετά το τηγάνι για να κολλήσει σε όλες τις πλευρές και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου