Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ζυμαρικά Με Αστακό Και Πέστο Βασιλικού!

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά


Υλικά για 2 μερίδες:
4 αστακοί (μικροί)
300 γρ. ζυμαρικά linguine 
900 γρ. ζωμός γαρίδας ή θαλασσινών ή νερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 σφηνάκια κονιάκ
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ πέστο βασιλικού
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τους αστακούς ολόκληρους ή κομμένους στη μέση, λίγο αλατοπίπερο, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, την ζάχαρη για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε μέσα τον ζωμό ,το πέστο βασιλικού, τον πελτέ και βράζουμε για 8-10 λεπτά. 



Αφαιρούμε τους αστακούς από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και όταν είναι σχεδόν έτοιμα τον μαϊντανό. Σερβίρουμε σε πιατέλα τα ζυμαρικά μας και στολίζουμε με τον αστακό από πάνω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου