Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 60-80 κουρκουμπίνια:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 φλ. τσαγιού τριμμένο φυστίκι Αιγίνης
200 γρ. βιτάμ
Θα χρειαστούμε: Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
1 φλούδα πορτοκάλι
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας, την φλούδα, το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 8 λεπτά. Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πάνω στον πάγκο μας, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φυστίκι. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και τυλίγουμε σε ρολάκι βρέχοντας τις άκρες για να κολλήσουν καλά. Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για 5 φορές μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Κόβουμε μπουκίτσες και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα στο παγωμένο σιρόπι για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου