Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Σοκολατένια Μελομακάρονα Με Σιμιγδάλι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά:
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 
1/2 γλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 - 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1/2 κ. γλ. κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
1 κ. γλ. σόδα
1 κ. γλ. μπέικιν

Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 1 φλ. τσαγιού νερό, 1 φλ. τσαγιού μέλι, 1 φλούδα πορτοκάλι, 1 φλούδα λεμόνι και 2-3 σταγόνες, 1 ξύλο κανέλας, 1 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα ή φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο, 2-3 κουβερτούρες λιωμένες.


Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Δεν ζυμώνουμε πολύ τα  μελομακάρονα. Πλάθουμε σε διάφορα σχέδια και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Ξαφρίζουμε και στο τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα μας τα ρίχνουμε κατευθείαν στο σιρόπι για 2 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και μετά από 20  λεπτά τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να παγώσουν και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς όσο είναι ζεστή η σοκολάτα για να κολλήσουν πάνω.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου