Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Ταλιάτα Με Ριζότο Μανιτάρι Και Ρόκα-Παρμεζάνα!

Χρόνος Εκτέλεσης: 25-30 λεπτά



Υλικά για 2 μερίδες:
800 γρ. κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα (χωρίς κόκκαλο)
ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
πιπέρι
1 μικρό ματσάκι ρόκα baby
2 κ.σ. παρμεζάνα χοντροκομμένη

Για το ριζότο:
250 γρ. ρύζι αρμπόριο 
600 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 φλ. μανιτάρια διάφορα (πλευρώτους, πόρτο μπέλο κτλ.)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 κ.σ παρμεζάνα
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας μας σε δύο ίσο κομμάτια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε ελαφρά μασάζ με τα χέρια μας και το αφήνουμε 15-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.  Ψήνουμε σε σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, αν την θέλουμε καλοψημένη. Αφήνουμε τα κομμάτια μας πάνω σε ένα ξύλο κοπής για 10 λεπτά να ηρεμήσει για να είναι ζουμερό.
Παράλληλα φτιάχνουμε το ριζότο μας. Σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια και το λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε τα μανιτάρια και στο ίδιο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι , αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε σταδιακά σε 3-4 δόσεις το ζωμό μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει το ρύζι. Μόλις πίνει την μια δόση ζωμού ρίχνουμε την επόμενη και ανακατεύουμε τακτικά. Μόλις πάρει και την τελευταία δόση, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια μας, το βούτυρο και την παρμεζάνα για να δέσει.
Κόβουμε την ταλιάτα σε λεπτά φιλετάκια και σερβίρουμε δίπλα από το ριζότο. Στο κέντρο βάζουμε τη φρέσκια ρόκα με λίγο μπαλσάμικο και παρμεζάνα. Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου