Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες:
300 γρ. λιγκουίνι
2 βασιλομανίταρα ή λευκά μεγάλα μανιτάρια
1 ποτήρι γάλα ή κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από λίγο λεμόνι (προαιρετικά)
4 κ.σ. τρικαλινό τυρί τριμμένο
1 κ.σ. βούτυρο
2 πρέζες εστραγκόν
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας για 5 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε μια κουταλιά από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι και στραγγίζουμε τα υπόλοιπα.
Προσθέτουμε μέσα το γάλα, το εστραγκόν, πιπέρι και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε και τα λιγκουίνι μας. Βράζουμε 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το τυρί και πριν σβήσουμε και δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε το ξύσμα. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση:
Η συνταγή μας μπορεί να γίνει νηστίσιμη αν χρησιμοποιήσουμε λάδι και αντί για γάλα νεράκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου