Χρόνος Εκτέλεσης: 80-90 λεπτά
Υλικά για 12-14 μερίδες
Για το κέικ:
250 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
400 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
1 γιαούρτι πλήρες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
500 γρ. φαρίνα
2 βανίλιες
Για την κρέμα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος, 200 γρ. μασκαρπόνε, 3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη.
Για την σάλτσα φράουλας:
500 γρ. φράουλες καθαρισμένες, 400 γρ. ζάχαρη, 1 βανίλια, 2-3 σταγόνες χυμό πορτοκάλια, 1 σφηνάκι κονιάκ.
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, τις φράουλες, το κονιάκ, την βανίλια και βράζουμε μέχρι να δέσει. Πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάχνουμε το κέικ μας. Ρίχνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε μια λεκάνη και χτυπάμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε ενα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το κονιάκ, τις βανίλιες και το γιαούρτι. Στο τέλος προσθέτουμε την φαρίνα και ομογενοποιούμε. Αδειάζουμε σε τετράγωνο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά. Η ώρα μπορεί να διαφέρει ανάλογα τον φούρνο.
Παράλληλα χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και την άχνη και ομογενοποιούμε.
Κόβουμε το κέικ σε μερίδες αφού κρυώσει και στήνουμε κάθε πιάτο ως εξής: Τοποθετούμε ένα κομμάτι από το γλυκό μας στο κέντρο του πιάτου από πάνω βάζουμε 2 κουταλιές κρέμα που την απλώνουμε ελαφρά με το κουτάλι και προσθέτουμε σάλτσα φράουλας από πάνω.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου