Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Κρύα Σούπα Ντομάτας (Γκασπάτσο)!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 2-3 ώρες (προαιρετικά) 


Yλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό ώριμες ντομάτες
2 αγγουράκια
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
1 σφηνάκι λευκό ξύδι
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ζάχαρη
ρίγανη ή δυόσμο ή βασιλικό
2-3 παξιμαδάκια
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα:
4 φέτες ψωμί τοστ φρυγανισμένο, ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη.

Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, τις πιπεριές και το κρεμμύδι καρέ. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε, την ζάχαρη, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, μυρωδικά και το παξιμάδι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να βγουν τα αρώματα. 
Βγάζουμε από το ψυγείο και με μια ράβδο πολτοποιούμε την σούπα μας. Σερβίρουμε σε μπολ με φρυγανισμένο ψωμάκι, ελαιόλαδο και μυρωδικά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου