Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Μαντλέν (Madeleines) Ανάμεικτες!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά 


Υλικά για 30 κομμάτια:
500 γρ. φαρίνα
4 μεγάλα αυγά
400 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μαργαρίνη 
100 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
2 κ.σ. κακάο
50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαργαρίνη  να λιώσει για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, την βανίλια και στο τέλος ρίχνουμε την φαρίνα εναλλάξ με το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη, κρατάμε το ένα όπως είναι και στο άλλο ρίχνουμε το κακάο και την λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ειδικές φόρμες σιλικόνης σε σχήμα για μαντλέν και γεμίζουμε εναλλάξ. Βάζουμε δηλαδή, μία κουταλιά λευκό μείγμα, μία κουταλιά σοκολατένιο και ξανά μια κουταλιά λευκό μία σοκολατένιο ώστε να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Γεμίζουμε τα 2/3 κάθε φόρμας γιατί φουσκώνουν.



Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν.  


Σημείωση:

Μπορούμε να επιλέξουμε ότι φόρμα θέλουμε σε ότι σχέδιο επιθυμούμε. Το μόνο που θα αλλάξει είναι η ποσότητα στα κομμάτια που θα βγουν και ο χρόνος ψησίματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου