Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Πεϊνερλί Με Κιμά Και Τυρί!


Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Για 5 πεϊνερλί
Υλικά για την ζύμη:
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
40 γρ. μαγιά ξερή
60 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ. γλ. ζάχαρη
1 πρέζα πιπέρι
4 κ.σ. γάλα
Αλάτι

Για τον κιμά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1/3 κ. γλ. καυτερή πάπρικα
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
2 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε: 
10 φέτες τσένταρ ή 200 γρ. τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Για τον κιμά:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο, τον κιμά και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την δάφνη, τη ζάχαρη, γαρίφαλο, κανέλα, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί. Ανακατεύουμε τακτικά.


Για την ζύμη:
Φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας την μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο γάλα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαργαρίνη και σταδιακά το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
Xωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα κομμάτια και ανοίγουμε κάθε ένα  πάνω σε αλευρωμένο πάγκο. Μοιράζουμε τον κιμά σε όλα τα πεϊνερλί, απλώνουμε καλά και από πάνω βάζουμε τυρί. Μεταφέρουμε σε ταψάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι μας και να λιώσει τα τυρί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου