Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Παστίτσιο Με Κοχύλια Και Κιμά Κοτόπουλου!


Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
1 πακέτο κοχύλια (ζυμαρικά)
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
50 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
200 γρ. τυρί τριμμένο
3-4 κ. σούπας βούτυρο

Για τον κιμά θα χρειαστούμε:
400 γρ. κιμάς κοτόπουλου
2 φέτες μπέικον
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1/3 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ. γλ. ζάχαρη
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα
Πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
600 γρ. φρέσκο γάλα
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
40 γρ. βούτυρο
50 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο. Ετοιμάζουμε τον κιμά με τον εξής τρόπο: Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με την πιπεριά, προσθέτουμε τον κιμά και το ψιλοκομμένο μπέικον. Δουλεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει μικρά- μικρά κομματάκια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τριμμένο μπαχάρι και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, 1-2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιει όλα τα υγρά και να μαγειρευτεί.


Φτιάχνουμε και την μπεσαμέλ ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Δουλεύουμε λίγο να πάρει ξανθό χρώμα και προσθέτουμε σταδιακά σε δόσεις το γάλα. Μόλις τραβάει την πρώτη δόση συμπληρώνουμε ξανά και ανακατεύουμε παράλληλα. Μόλις πάρει όλο το γάλα και γίνει μια λεία κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μέσα το αυγό χτυπημένο σιγά-σιγά να ομογενοποιηθεί και το τυρί. Αν επιθυμούμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί , βάζουμε τα μισά ζυμαρικά μας, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί από πάνω στρώνουμε τον κιμά και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία άλλα μια φορά. Ξανά τα μακαρόνια, τυρί τριμμένο και τον υπόλοιπο κιμά. Τέλος περιχύνουμε από πάνω την μπεσαμέλ, προσθέτουμε μικρά κομματάκια βούτυρο και πουδράρουμε με τυρί τριμμένο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα, 30-40 λεπτά περίπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου