Χρόνος προετοιμασίας: 40-50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
5 πατάτες μεγάλες
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες μπέικον
4 λευκά μανιτάρια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά μαλακά
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
3 φέτες τυρί τοστ
3 φέτες τσένταρ
1 σφηνάκι κονιάκ
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μισομαλακώσουν. Θέλουμε να κρατάνε λίγο γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε με λίγο από το βούτυρο. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο και το μπέικον, σβήνουμε με το κονιάκ και αφαιρούμε από την φωτιά.
Στραγγίζουμε τις πατάτες από το νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά. Κόβουμε σε ροδέλες ενός δάχτυλου περίπου και στρώνουμε τις μισές σε ένα πυρέξ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, προσθέτουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια με το μπέικον, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και τα μισά τριμμένα τυριά. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μισό μείγμα, συνεχίζουμε στρώνοντας τις υπόλοιπες πατάτες και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη λευκή σάλτσα. Στρώνουμε κυκλικά το τυρί σε φέτες εναλλάξ με το τσένταρ και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά που αφήσαμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου