Χρόνος
Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά
για 6 μερίδες
Για
τα Κεμπάπ:
300
γρ. κασέρι σε μπαστουνάκια
500
γρ. κιμάς αρνίσιος
500
γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2
μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1
σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1
πιπερίτσα καυτερή
1/2
ματσάκι μαϊντανός
1/2
κ. γλ. κύμινο
1/2
κ. γλ. πάπρικα
1/2
κ. γλ. μπαχάρι
1/2
κ. γλ. κανέλα
1/2
κ.γλ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για
την σάλτσα:
3
ντομάτες ώριμες
1
μεγάλο κρεμμύδι
σκελίδα
σκόρδο
1/3
φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1
σφηνάκι λευκό κρασί
1/2
κ. γλ. ζάχαρη
λίγο
κανέλα
λίγο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τον
κιμά πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι τον ψιλοκόβουμε ξανά και ξανά
για 5 λεπτά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας, γεμίζουμε μέσα με ένα μπαστουνάκι, πλάθουμε
μακρόστενα κεμπάπ και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στην σχάρα.
Παράλληλα
φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο
και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες,
την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1 ποτηράκι νεράκι και αφήνουμε να βράσει για 5-8
λεπτά. Πριν σβήσουμε την φωτιά βάζουμε μέσα τα κεμπάπ , πασπαλίζουμε με ρίγανη
και σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου