Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Σούπα Μινεστρόνε!

Χρόνος Εκτέλεσης: 80-90 λεπτά



Υλικά για 10 μερίδες:
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρι  σέλερι
1/2 πράσο
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
4 φέτες μπέικον
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
1 φλ. τσαγιού ντοματάκι κονκασέ
200 γρ. φασόλια μουσκεμένα από βραδύς 
1/3 ματσάκι μαϊντανός
2-3 φύλλα βασιλικός ή λίγο θυμάρι
100 γρ. ζυμαρικά ή κριθαράκι ή ρύζι
αλάτι
πιπέρι
έχτρα παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα φασόλια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα κολοκύθια, το σέλερι, το σκόρδο, το πράσο σε μικρά καρεδάκια και τα σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα και το μπέικον ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, την δάφνη, τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα τα μυρωδικά μας και τα ζυμαρικά μας. Μετά από 5-6 λεπτά ρίχνουμε και τα φασόλια, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με βασιλικό. Σβήνουμε μόλις γίνουν καθ τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη και ελαιόλαδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου