Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Πεϊνερλί Με Κιμά, Μπέικον Και Γκούντα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Για 5 πεϊνερλί
Υλικά για την ζύμη:
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
40 γρ. μαγιά ξερή
60 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ. γλ. ζάχαρη
1 πρέζα πιπέρι
4 κ.σ. γάλα
Αλάτι

Για τον κιμά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1/3 κ. γλ. καυτερή πάπρικα
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
2 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε: 
10 φέτες γκούντα 
5 φέτες μπέικον

Εκτέλεση
Για τον κιμά:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο, τον κιμά και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την δάφνη, τη ζάχαρη, γαρίφαλο, κανέλα, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί. Ανακατεύουμε τακτικά.


Για την ζύμη:
Βάζουμε την μαγιά σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο γάλα, το λάδι, τη μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.



Xωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα κομμάτια και ανοίγουμε κάθε ένα  πάνω σε αλευρωμένο πάγκο. Μοιράζουμε τον κιμά σε όλα τα πεϊνερλί, απλώνουμε καλά και από πάνω βάζουμε  μία φέτα μπέικον σε κάθε ένα και γκούντα. Μεταφέρουμε σε ταψάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι μας και να λιώσει τα τυρί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου