Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 3-4 ώρες
Υλικά για 20 μεγάλα αστέρια:
2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
2 μαργαρίνες
12 κ.σ. κακάο
6 πακέτα μπισκότα
1 σφηνάκι κονιάκ
2 σφηνάκια γάλα
1/3 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα 3 μπισκότα στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα τα σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να βράσει. Αφαιρούμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να παγώσει και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο, το κακάο, το κονιάκ, το ξύσμα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Ραντίζουμε τα μπισκότα με το γάλα και τα ρίχνουμε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε ένα πολύ μεγάλο ταψί 50x40 στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Στρώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και με ένα κουπάτ αστέρι κόβουμε κομμάτια. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο βανίλιας και να κολλήσουμε πάνω πολύχρωμα καραμελάκια.
Σημείωση:
- Αν δεν έχουμε τόσο μεγάλο ταψί χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μικρότερα ταψάκια.
- Επίσης μπορούμε να κόψουμε τον κορμό σε ότι σχέδιο θέλουμε, όπως δεντράκια κτλ.
- Τα κομματάκια που περισσεύουν τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια.
- Για να κάνουμε πιο χριστουγεννιάτικα και αρωματικά τα γλυκάκια μας μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι μέσα στο κονιάκ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου