Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Κορνέτες Γεμιστές Με Κρέμα Τυριού Και Προσούτο!


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 15 κορνέτες:
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
2 φέτες προσούτο
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
Aλάτι
Πιπέρι


Προετοιμασία
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού, προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας νεράκι για να την αραιώσουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, βάζουμε στην άκρη μια σγουρή μύτη και γεμίζουμε με το μείγμα μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σφολιάτα.

Εκτέλεση 
Ανοίγουμε την σφολιάτα και κόβουμε 15 ίσα τετράγωνα περίπου 8-10 cm.  Παίρνουμε ένα- ένα κομμάτι και το τυλίγουμε γύρω από το σιδερένιο κορνέ δημιουργώντας έναν κώνο. Αν δεν έχουμε κορνέ χρησιμοποιούμε φύλλα από αλουμινόχαρτο, δίνοντας σχήμα κώνου,  για να μας κρατήσουν το κέντρο ανοιχτό. Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις παγώσουν ξεφορμάρουμε,  γεμίζουμε με το τυρί κάνοντας κυκλικές κινήσεις και τοποθετούμε στο κέντρο ένα μικρό κομματάκι προσούτο τυλιγμένο σαν χωνάκι.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου