Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Donats Με Ροζ Γλάσο Σοκολάτας!

Χρόνος Τηγανίσματος: 1-2 λεπτά


Υλικά για 12 donats:
3 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
3 φλ. τσαγιού φαρίνα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

Για την επικάλυψη:
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα (ροζ σταγόνες)
1 σφηνάκι γάλα φρέσκο για αραίωμα αν χρειαστεί.

Ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αλεύρια, τις βανίλιες και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας φτιάχνοντας μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά να φουσκώσει ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και φτιάχνουμε στρογγυλά ντόνατς, απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν. Ρίχνουμε ένα-ένα σε ζεστό λάδι και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές. 


Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο γάλα. Ανακατεύουμε και βουτάμε ένα-ένα μέσα στο γλάσο. Απλώνουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με σοκολάτα, καραμελάκια και ότι άλλο επιθυμούμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου