Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Πίτσα Με Ιταλικό Ζυμάρι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες



Υλικά για 2 πίτσες διαμέτρου 32-34 εκ.

Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι σκληρό
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 χλιαρό νερό 

1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι

Υλικά για την γέμιση: 
6 -8 κ.σ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με βασιλικό
1/4 τυρί γκούντα τριμμένο
6 φέτες τυρί τοστ
6 φέτες ψητό κοτόπουλο σε φέτες
6 φέτες μπέικον
1/3 πράσινη πιπεριά 
λίγο ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά, την ζάχρη και το νερό. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη για 1-2 ώρες σκεπασμένη σε θερμοκρασίας δωματίου να ξεκουραστεί.

Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο και μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψάκι. Απλώνουμε την σάλτσα σε όλη την επιφάνεια και στην συνέχεια πασπαλίζουμε τυράκι τριμμένο, στρώνουμε το τυρί του τοστ, το ψητό κοτόπουλο, το μπέικον, την πιπεριά και ξανά τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στο χαμηλό ράφι της κουζίνας για 15-18 λεπτά. Μόλις βγει ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη.

Σημείωση:
Μπορούμε να ψήσουμε την πίτσα και στον πάτο της κουζίνας για να γίνει ακόμα πιο τραγανή. Επίσης τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα γούστα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου