Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Βάφλα Με Πραλίνα & Παγωτό!

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 2-3 λεπτά / βάφλα


Υλικά για 2 βάφλες:
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 φλ. τσαγιού  γάλα εβαπορέ
1/2 - 1 φλ. τσαγού νερό
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ.  ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 αυγό
1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα: 

100 γρ. πραλίνα φουντουκιού

2 μπάλες παγωτό σοκολάτα

2 μπάλες παγωτό cookies
50 γρ. σιρόπι βύσσινο



Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό τη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια, την κανέλα και το αυγό. Στη συνέχεια αδειάζουμε σταδιακά το αλεύρι στο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό. 
Βάζουμε  μείγμα στην βαφλιέρα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας.  Σερβίρουμε με λιωμένη πραλίνα, παγωτό και σιρόπι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου