Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Αυθεντική Ιταλική Αματριτσιάνα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά



Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
200 γρ. πανσέτα καπνιστή
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας με λίγο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε την πανσέτα ψιλοκομμένη και στην συνέχεια το σκόρδο. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σημείωση:
Μπορούμε να σβήσουμε με λευκό κρασί, να προσθέσουμε λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά και να πασπαλίσουμε με ρίγανη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου