Yλικά:
1 κιλό καθαρισμένες φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
2 κ. σούπας κονιάκ
2 βανίλιες
4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια.
Πλένουμε τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την μισή ζάχαρη, τις φράουλες, την βανίλια και το κονιάκ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την άλλη μέρα βγάζουμε από το ψυγείο, αφήνουμε να πάρουν λίγο την θερμοκρασία δωματίου και έπειτα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη μέσα και ανάβουμε την φωτιά να βράσει για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τις φράουλες σε ένα μπολ και βράζουμε το σιρόπι μας μέχρι να δέσει. Αν αφρίσει αφαιρούμε τον αφρό. Στην συνέχεια και αφού είναι σχεδόν έτοιμο και έχει δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε το λεμόνι και ξανά τις φράουλες να πάρουν μια βράση. Φυλάσσεται σε αποστειρωμένα βαζάκια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου