Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ρυζόγαλο Με Καστανή Ζάχαρη & Αστεροειδή Γλυκάνισο!

Χρόνος Βρασμού: 25-30 λεπτά


Yλικά για 6 μερίδες:
600 γρ. γάλα εβαπορέ
3/4 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
600 γρ. νερό
200 γρ. καστανή ζάχαρη
3-4 κ.σ.  άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 στικ βανίλιας Μαδαγασκάρης 
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει το νερό με το ρύζι. Όταν είναι μισοέτοιμο προσθέτουμε την βανίλια, το γλυκάνισο, την ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα, κρατώντας 200 γραμμάρια στα οποία θα διαλύσουμε τον ανθό.


Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και σβήνουμε την φωτιά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου