Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Cheeseburger Με Αυγό Και Σάλτσα Μουστάρδας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 2-3 ώρες


Υλικά για 10 χάμπουργκερ

Για τα ψωμάκια:
500-600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
120 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
1 φακελάκι ξερή
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 αυγά

Για τον κιμά:
1 κιλό κιμάς από λάπα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη
1 κ. γλ.  πάπρικα
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι & πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης:
10 φέτες τυρί ένταμ

10 αυγά τηγανιτά

Για την σάλτσα:
150 γρ. μουστάρδα
100 γρ. μαγιονέζα

1 κ. γλ. μέλι
1 πρέζα πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τα ψωμάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, την μαγιά, και το νερό. Τυλίγουμε με μεμβράνη για δέκα λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το αλάτι με προσοχή γιατί αφρίζει και συμπληρώνουμε το λάδι, το γάλα και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Αφήνουμε άλλα 30-4 λεπτά ζεστό μέρος να φουσκώσουν ξανά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Παράλληλα, ενώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στη φωτιά και ψήνουμε τα μπιφτέκια. Πρώτα από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και έπειτα γυρίζουμε από την άλλη. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια μας στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε πάνω τα τυριά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. 




Μόλις κρυώσουν τα ψωμάκια μας, τα κόβουμε στην μέση τοποθετούμε το ένα μπιφτέκι με το τυρί, από πάνω το μπέικον και το αυγό. Βάζουμε σάλτσα και κλείνουμε. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου