Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Burger Με Αρωματισμένο Κιμά, Αυγό Ποσέ & Τραγανό Μπέικον!


Χρόνος Προετοιμασίας: 2-3 ώρες


Υλικά για 10 χάμπουργκερ
Για τα ψωμάκια:
600 γρ. αλεύρι σταρένιο
30 γρ. μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
250  γρ. νερό χλιαρό
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι γάλα
1/2 κ. γλ αλάτι  

Για τον κιμά:
1 κιλό κιμάς από λάπα
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 πράσινη πιπεριά τριμμένη
1 ντομάτα τριμμένη
1 φέτα ψωμί μουσκεμένη
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
λίγο πάπρικα
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα βασιλικός
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης:
10 αυγά ποσέ
10 φέτες ψημένο μπέικον
10 φέτες τυρί του τοστ

Για την σάλτσα ενώνουμε:
100 γρ. μαγιονέζα
30 γρ. μουστάρδα
30 γρ. κέτσαπ

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τα ψωμάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, την μαγιά, και το νερό. Τυλίγουμε με μεμβράνη για δέκα λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το αλάτι με προσοχή γιατί αφρίζει και συμπληρώνουμε το λάδι, το γάλα και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Αφήνουμε άλλα 30-40 λεπτά ζεστό μέρος να φουσκώσουν ξανά και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. 
Παράλληλα, ενώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν τα ψωμάκια μας, τα κόβουμε στην μέση και τα γεμίζουμε με μπιφτέκι, τυρί, σάλτσα, αυγό και μπέικον. Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή chips.

Σημείωση:
Aν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα ψωμάκια για burger. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τηγανιτά αυγά αντί για ποσέ και αν επιθυμούμε βάζουμε λαχανικά ή ντομάτα μέσα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου