Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Σιροπιαστές Φωλιές Με Γκανάς Σοκολάτας!

Χρόνος Εκτέλεσης: 40-50 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά 


Υλικά για 12 φωλιές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

Για το σιρόπι:
350 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα από λεμόνι και πορτοκάλι
2-3 σταγόνες λεμόνι

Για την ganache:
250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση
Για το σιρόπι: 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. 

Για τη γκανάς: 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Πριν πάρει βράση κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα σε κομμάτια. Αφήνουμε 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε μετά κυκλικά. Μόλις κρυώσει και σφίξει είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στις φωλιές μας. Μπορούμε να την κρατήσουμε και στο ψυγείο.

Για τις φωλιές: 
Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε μια λεπτή μακριά σούβλα ή μια βελόνα πλεξίματος στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό αφήνοντας στο τέλος 3-4 εκατοστά, ώστε τυλίγοντας το σε σαλιγκαράκι αφού αφαιρέσουμε την βελόνα να έχουμε σχηματίσει ένα πάτο από το φύλλο. Τυλίγουμε, σουρώνουμε το φύλλο, βγάζουμε την βελόνα, ρολάρουμε και σχηματίζουμε φωλια. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. 


Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκκοκινήσουν. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε αμέσως. Αφήνουμε για μισή ώρα να τραβήξουν το σιρόπι και να παγώσουν. 
Βάζουμε την γκανάς σε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε ροζέτες στο κέντρο κάθε φωλιάς. Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου