Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Κρέπα Φράουλα-Πραλίνα & Μπισκότο Όρεο!


Χρόνος Εκτέλεσης: 20-30 λεπτά

Υλικά για 8-10 κρέπες:
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 ½ κούπα γάλα
3 κ. σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ. γλ. αλάτι
1 αυγό

Για την γέμιση:
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
10 μπισκότο όρεο με σοκολάτα
10 φράουλες σε φέτες

Για το στόλισμα:
10 φράουλες
10 μπισκότα όρεο
πραλίνα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και ομογενοποιούμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείφουμε με λίγο βουτυράκι και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας. Γυρίζουμε κυκλικά το τηγάνι να πάει παντού και ψήνουμε 1 λεπτό από την μία μεριά, γυρίζουμε και ψήνουμε 1 λεπτό και από την άλλη. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.

Απλώνουμε τις κρέπες στον πάγκο μας, αλείφουμε πραλίνα, βάζουμε φράουλες στην σειρά στο κέντρο, μπισκότο και τυλίγουμε ρολάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να τυλίξουμε και σε τρίγωνο. Αδειάζουμε τις κρέπες σε μια πιατέλα και στολίζουμε με πραλίνα, φράουλες και μπισκότο τριμμένο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου