Χρόνος Τηγανίσματος: 1-2 λεπτά
Υλικά για 12 λουκουμάδες ή 6 μεγάλοι:
6 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Πραλίνα ή σοκολάτα γάλακτος & σοκολατένια τρούφα για το πασπάλισμα.
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αλεύρια, τις βανίλιες και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας φτιάχνοντας μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά να φουσκώσει ξανά η ζύμη μας.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και φτιάχνουμε στρογγυλούς λουκουμάδες με τα χέρια μας ή με την βοήθεια ενός ειδικού κουπάτ που έχει τρυπούλα στη μέση. Τα απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτι και αφήνουμε άλλα 20-30 λεπτά να φουσκώσουν. Ρίχνουμε ένα-ένα σε ζεστό λάδι και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές. Αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω πραλίνα ή σοκολάτα γάλακτος και πασπαλίζουμε με μαύρη σοκολατένια τρούφα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου