Υλικά:
400 γρ. αλεύρι
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ζάχαρη
2/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού απο 1/2 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
Εκτέλεση
Χτυπάμε 4 λεπτά στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα τα πρώτα 6 υλικά! Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα και το μπέικιν. Ανοίγουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα υγρά υλικά που χτυπήσαμε προηγουμένως. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά, παίρνοντας το αλεύρι από τα πλαϊνά και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, κόβουμε μπουκιτσες και κάνουμε διάφορα σχέδια με κουπάτ. Τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα, στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου