Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Σοκολατένιο Κέικ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35-40 λεπτά


Υλικά για 12 μερίδες
400 γρ. χλιαρό νερό
100 γρ. ηλιέλαιο
40 γρ. μαργαρίνη
360 γρ. ζάχαρη
500 γρ. φαρίνα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
180 γρ. κουβερτούρα ή σταγόνες
60 γρ. κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ενα μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, τις βανίλιες, το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάυευμα μέχρι να διαλυθεί το κακάο. 
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια ή τις σταγόνες μαζί με την φαρίνα και το αλάτι.Ομογενοποιούμε ρίχνοντας το μείγμα του αλευριού στά υγρά υλικά. Ανακατεύουμε ελαφριά με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε ταψάκι ή φόρμα 30 cm για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.


Μπορούμε να σερβίρουμε απο πάνω με γκανάζ ή γλάσο λευκό και σοκολατένιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου