Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Λαχανοντολμάδες!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά


Υλικά: 
1 λάχανο μεσαίο
1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια1 ματσάκι άνηθος1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λεμόνι σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
νερό

Για το αυγολέμονο θα χρειαστούμε: Χυμό από δύο λεμόνια και 2 αυγά.

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο χαράζοντας και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο για να αφαιρεθεί πιο εύκολα. Βουτάμε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με νερό για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και βγάζουμε ένα-ένα τα φύλλα του. 
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το ρύζι. Αλλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νεράκι να σιγοβράσει. Σε ένα μπολ ενώνουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον κιμά και το μισό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη. 
Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο από την μεριά που είναι τα νεύρα του και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση. Διπλώνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε ρολάκι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. 
Σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε στρώσει μερικά λαχανόφυλλα και λίγες φέτες  λεμόνι, τοποθετούμε τους ντολμάδες μας τον έναν δίπλα στο άλλο, κάνοντας στρώσεις. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νεράκι μέχρι να καλυφθούν. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 45 λεπτά.  


Χτυπάμε τα ασπράδια με λεμόνι να ασπρίσουν καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους. Παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά χτυπώντας τα μέχρι να πάρουν θερμοκρασία. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε κουνώντας την κυκλικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου