Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για ένα ταψάκι:
250 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
80 γρ. κακάο
120 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. διάφορες σοκολάτες σε κομμάτια
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
Για το γλάσο:
100 γρ. κουβερτούρα, 80 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 κ.
σούπας μέλι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα την
ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά,το κονιάκ, την βανίλιας,
το ξύσμα και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε και
αυτά στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μέσα και τις διάφορες
σοκολάτες. Ρίχνουμε το γλυκό σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει
λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε
μέσα την κουβερτούρα και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας να μην κάνει
φουσκάλες. Όταν ψηθεί το γλυκό μας. Περιχύνουμε με το γκανάζ από
πάνω ή κάνουμε διάφορα σχέδια με τον κορνέ.
Σημείωση:
Το γλυκό μας πρέπει να είναι τραγανό απέξω και λίγο
υγρό μέσα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου