Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Προφιτερόλ

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά


Υλικά για τα σου: 
250 γρ. γάλα 
280 γρ. αλεύρι 
220 γρ. βούτυρο 
250 γρ. νερό 
1/2 κ.γ ζάχαρη 
1 πρέζα αλάτι 
4 αυγά

Για την κρέμα:
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2φλ.τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
2 αυγά

Για τη σως: 
400 γρ. κουβερτούρα σε τρίμματα
200 γρ. γάλα 
100 γρ. κρέμα γάλακτος 
80 γρ. βούτυρο  

Εκτέλεση
Για την ζύμη: 
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο, το νερό,τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Βάζουμε την ζύμη σε ένα κορνέ και κόβουμε μπαλάκια 2 εκατοστών περίπου πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Αφού βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας πολύ καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε πολύ σιγά μέσα στην κατσαρόλα, να γίνουν ένα. 


Για την Σως:
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ χειρός και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Στήσιμο:
Γεμίζουμε τα σουδάκια με την κρέμα προσεκτικά με ένα κορνέ. Τα αραδιάζουμε σε ένα μπολ ή  ποτήρι και περιχύνουμε την σως μας από πάνω. Αν επιθυμούμε κάνουμε ροζέτες από σαντιγύ για να στολίσουμε το προφιτερόλ μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου