Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Υλικά:
500 γρ. φακές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα τριμμένα
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
2 κ. σ. πελτέ
1/2 γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φακές καλά. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε μέσα τις φακές , το κρεμμύδι, την ντομάτα, το καρότο, τον πελτέ και το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν οι φακές μας για 25 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βρασμό για άλλα 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσουν οι φακές μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου