Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ντολμαδάκια!


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά



Υλικά: 
250 γρ. αμπελόφυλλα  
1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθος
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λεμόνι σε φέτες
χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
νερό

Εκτέλεση
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ρύζι. Αλλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νεράκι να σιγοβράσει. Σε ένα μπολ ενώνουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον κιμά και το μισό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη. 
Παίρνουμε ένα-ένα αμπελόφυλλο από την μεριά που είναι τα νεύρα του και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση. Διπλώνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε ρολάκι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. 
Σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε στρώσει μερικά αμπελόφυλλα και λίγες φέτες  λεμόνι, τοποθετούμε τα ντολμαδάκια μας το ένα δίπλα στο άλλο, κάνοντας στρώσεις. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νεράκι μέχρι να καλυφθούν. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 45 λεπτά.  Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε την φωτιά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου